Homoseksueel echtpaar mag hun naam niet aan hun biologische kinderen geven

Screenshot 2014-06-24 at 12.12.47Ook in Nederland worden mensen die niet heteroseksueel zijn nog steeds gediscrimineerd. Maar de Nederlandse wetgeving geeft gelukkig wel ruimte aan mensen die van elkaar houden om te trouwen, en een gezin te beginnen, ongeacht de seksuele geaardheid van de partners. In de Verenigde Staten is wat dat betreft nog een lange weg te gaan, zo blijkt uit onderstaand bericht op de HoLeBi website.

Homo’s die beiden biologische vaders zijn van tweeling worden niet erkend.
Ondanks het feit dat Amerikaanse holebi koppels in 40 van de 50 staten kinderen mogen adopteren, en in 22 van de 50 staten mogen trouwen, kreeg een homo koppel (foto) uit Texas vlak voor vaderdag te horen dat hun tweeling niet zal worden erkend.

Jason Hanna en Joe Riggs trouwden eerder in Washington, D.C. Ze wonen in Texas waar het homohuwelijk niet legaal is. Maar door een historische uitspraak van het hoogste hof in de VS vorig jaar, wordt hun huwelijk wel erkend in de gehele VS. Maar dat is nu niet het probleem. In april werden Jason en Joe de trotse papa’s van een tweeling waaraan ze beide de biologische vaders zijn. Want de heren kozen voor een aparte manier van kinderen krijgen.

Zowel Jason als Joe doneerden sperma en er werden twee eitjes gekocht in een donorcentrum waarbij het ene eitje werd bevrucht met het sperma van Jason en het andere eitje met het sperma van Joe. Deze werden dan tot slot bij een draagmoeder ingebracht die daardoor niet de biologische moeder is. Omdat holebi koppels geen kinderen kunnen adopteren in Texas trokken Joe en Jason naar de rechtbank met de vraag om hun beide achternamen op de geboorte certificaten van de tweeling te laten plaatsen, maar de rechter weigerde dit. Enkel de naam van de draagmoeder kan op de certificaten terwijl zij niet de biologische moeder is.

De vaders worden dus niet erkend van hun eigen kinderen. De rechter oordeelde dat adoptie enkel mogelijk is voor een gehuwd heteroseksueel koppel. Daarnaast liet de rechter weten dat de heren hun huwelijk ook niet wordt erkend door de staat Texas, terwijl dat wettelijk gezien wel zou moeten. Wat alles voor de heren nog erger maakt is het feit dat ze homo koppels kennen die op exact dezelfde manier kinderen kregen en waarbij een rechter wel toestond dat de naam van het kinderen op de geboorteaktes kwam te staan. De advocaat van de mannen gaat nu in beroep tegen de uitspraak, maar het zal een hele tijd duren voor er opnieuw een rechtzaak komt die bovendien ook nog eens erg veel geld kost. De mannen willen kost wat kost dat de kinderen hun achternamen krijgen want in het geval dat er iets gebeurd kan het zijn dat of beide kinderen bij de overgebleven partner worden weggehaald of dat een van de kinderen wordt weggehaald.

Foto en tekst zijn overgenomen van www.holebi.info

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vergunningen: Dit is de situatie met casino’s en sportweddenschappen in Nederland!

Binnen de Europese Unie proberen landen gokken momenteel als het ware te “legaliseren”. Helaas werd …

Share
Share